Jouw privacy bij Fantastic

Dit privacybeleid werd laatst geüpdatet op 17 oktober 2019.

Jouw privacy is belangrijk voor ons. Daarom houden we je altijd op de hoogte van hoe we met jouw informatie omspringen en waarom we bepaalde gegevens verzamelen.

De verantwoordelijke voor de verwerking van jouw persoonsgegevens is Fantastic bv, met maatschappelijke zetel te Poortakkerstraat 93, 9051 Gent.

Zit je met vragen of is er iets onduidelijk? Blijf er niet mee zitten en contacteer ons via ons contactformulier, via mail op dpo@onlyhumans.com of via de post op het adres hierboven.

Wat zijn persoonsgegevens en wat betekent het om die te ‘verwerken’

Persoonsgegevens, dat is alle informatie die toelaat om personen te identificeren, direct (naam, adres, e-mail, geboortedatum …) of indirect (IP-adres, nummerplaat auto …).

Persoonsgegevens verwerken is een uitgebreid begrip, het slaat op alles wat je met de data kunt doen. Denk maar aan verzamelen, ordenen, opslaan, raadplegen, verspreiden of wissen.

Ziezo, nu ben je helemaal mee om de rest van ons privaybeleid te begrijpen. Klaar voor?

Hoe verzamelen en verwerken we deze informatie?

De meeste informatie verzamelen we via cookies. Dat zijn kleine tekstbestanden die via je webbrowser op je computer worden opgeslagen als je onze website bezoekt. Cookies sturen informatie door naar de tools die we gebruiken voor analyse, marketing en communicatie (bijvoorbeeld Google Analytics of MailChimp). Geen paniek: die informatie wordt anoniem verwerkt. Dat wil zeggen dat we de gegevens niet direct aan jou als persoon kunnen linken.

Zonder al te technisch te worden: dat gebeurt natuurlijk allemaal veilig. De meeste van die externe tools zijn namelijk lid van het EU-U.S. Privacy Shield, dus verbinden ze zich ertoe om persoonlijke data veilig in digitale vorm te verzenden over de grenzen heen.

Doen al die ‘koekjes’ je watertanden naar meer? Neem er dan gerust ons cookie statement bij om te weten welke cookies we precies gebruiken, waarom en hoe lang. Verder is Allaboutcookies.org goed voor uuuren leesplezier over cookies: wat is het, hoe werken ze en hoe kun je ze weigeren of verwijderen?

En wist je dat je via Youronlinechoices.com of YourAdChoices.info je voorkeuren voor gepersonaliseerde en interessegebaseerde advertising (retargeting) volledig zelf kunt beheren?

PS. Scroll even door naar ‘Jouw rechten’. Je vindt er een handvol nuttige links rond advertentievoorkeuren.

Wat met gegevens van sollicitanten?

Heb je gesolliciteerd voor een van onze vacatures? Tof! Dan worden we binnenkort misschien collega’s. Van geïnteresseerde kandidaten vragen we alleen de hoogstnoodzakelijke gegevens om

  • onze eerste selectie op te baseren.
  • je op de hoogte te houden van de verdere stappen in het proces.
  • opnieuw contact op te nemen als we een nieuwe vacature hebben waarvoor jij misschien wel de geknipte kandidaat bent.

We houden je gegevens hiervoor bij in Sharpspring.

Rechtsgrond(en) van de verwerking

De persoonsgegevens die we via de website binnenkrijgen, verwerken we op basis van artikel 6.1 van de Algemene Verordening Gegevensbescherming. Dat betekent dat we persoonsgegevens verwerken:

  • omdat we hier een legitiem belang bij hebben dat noodzakelijk is voor onze bedrijfsactiviteiten.
  • omdat we ze nodig hebben om aan een overeenkomst te voldoen: jij contacteert ons en goed opgevoed als we zijn, mag je dus iets terugverwachten van ons.
  • omdat we hiervoor toestemming van jou hebben gekregen: onze nieuwsbrief zul je enkel ontvangen als je daarvoor expliciet toestemming hebt gegeven (door je aan te melden via de website). Gepersonaliseerde marketing via retargetingtechnieken gebeurt op basis van cookies die je hebt geaccepteerd. Maak je geen zorgen, jij zit in de driver’s seat! Je kunt je cookievoorkeuren duidelijk aangeven in de cookiemelding en op elk moment aanpassen via ons cookie statement.

Worden mijn gegevens gedeeld met derden?

Laten we eerst een open deur intrappen: we zullen nooit jouw gegevens doorgeven aan derden met commerciële doeleinden.

Wat wel kan gebeuren, is dat we gegevens delen met derde partijen in de context van meting en de tools die we daarvoor gebruiken. Zo worden je gegevens veilig en anoniem verzonden naar de servers van Google als we Google Analytics gebruiken. Of naar MailChimp, als je je inschrijft voor onze nieuwsbrief.

Ook websiteplugins worden wel eens gezien als derde partij. Zo stuurt onze website informatie door naar sociale netwerken als je een van onze cases of blog posts deelt via de share buttons. Of bekijk je een filmpje dat is ingesloten via Vimeo of YouTube? Dan worden er eveneens gebruiksstatistieken doorgestuurd naar onze kanalen.

Zowel wij als onze externe providers garanderen dat we de nodige technische en organisatorische maatregelen nemen om je persoonsgegevens te beschermen. That’s a promise!

Dit zijn de externe providers waarmee we samenwerken.

  • Google: voor web analytics tracking en gepersonaliseerde advertising
  • Facebook: voor sharing buttons en gepersonaliseerde advertising
  • LinkedIn: voor sharing buttons en gepersonaliseerde advertising
  • Twitter: voor sharing buttons
  • Hotjar: voor surfgedraganalyse
  • SharpSpring: voor marketing automation (gepersonaliseerde marketing op basis van je surfgedrag en interesses)
  • MailChimp: voor mailingcampagnes
  • OVH: voor webhosting
  • Cloudflare: voor het optimaliseren van onze web content

Binnen Fantastic hebben alleen personen met een speciale machtiging toegang tot jouw gegevens. Dat zijn collega’s die dat nodig hebben om hun job uit te voeren.

We geven geen persoonsgegevens door aan verwerkers in niet-adequate landen (bijvoorbeeld in bepaalde landen buiten de EU zoals de VS), met de uitzondering dat Fantastic – onder andere voor e-mailverkeer – gebruikmaakt van Office 365, een applicatie van het Amerikaanse bedrijf Microsoft. Met Microsoft werden Standard Contractual Clauses (SCC) ondertekend: modelcontracten die de Europese Commissie opstelde om in samenwerkingen met een derde land hetzelfde beschermingsniveau als binnen de EU te garanderen.

We zullen jouw persoonsgegevens, behalve in de hierboven beschreven situaties, niet aan derden doorspelen, verkopen of verhuren zonder dat je daar vooraf toestemming voor hebt gegeven.

Hoe lang bewaren we jouw gegevens?

De bewaartermijn van alle cookies die we op onze website gebruiken, kun je terugvinden in ons cookie statement.

Online formulieren die je ons toezendt via de website houden we bij in ons contentmanagementsysteem en in de databank die daaraan gekoppeld is. Er is geen specifieke bewaartermijn, zodat we alle aanvragen efficiënt kunnen opvolgen.

Natuurlijk kun je op elk moment je bewaarde gegevens inkijken, verbeteren, opvragen en laten verwijderen. Geef ons een seintje via dpo@onlyhumans.com en we doen het nodige om je zo goed mogelijk verder te helpen.

Jouw rechten

Zoals we hierboven al zeiden: jij zit in de driver’s seat. Dat betekent dat je het recht hebt om je persoonsgegevens in te kijken en ze te laten verbeteren als ze onjuist of onvolledig zijn, om ze te laten verwijderen of om de verwerking ervan te laten beperken. Je kunt bezwaar maken tegen de verwerking van jouw gegevens en hebt ook het recht op gegevensoverdracht. Dat wil zeggen dat je aan Fantastic kunt vragen om je gegevens digitaal te bezorgen, zodat je die aan een gelijkaardige organisatie kunt meedelen. Tot slot kun je altijd je toestemming voor verwerking intrekken. Dat alles geldt als je aanvraag ‘billijk’ is. Kortom, als we hiervoor geen buitensporige organisatorische en technische maatregelen moeten ondernemen.

We weten het, dat is een hele brok. Maar een goed geïnformeerde bezoeker is er twee waard!

Wil je hiermee aan de slag? Dan kun je bij ons terecht via:

Neem je liever het heft in eigen handen? We geven een aantal voorzetjes van onze kant:

Klachten zijn er om op te lossen

Zit je met iets en lijken we er samen niet uit te komen? Dan kun je te rade bij de Commissie voor de Bescherming van de Persoonlijke Levenssfeer (Drukpersstraat 35, 1000 Brussel – contact@apd-gba.be). Meer info vind je op gegevensbeschermingsautoriteit.be.