Fantastic agency

18.02.2019 - employer branding

6 tips voor betere video’s met je smartphone

Video killed the photo star? Dat is (voorlopig) te kort door de bocht. Maar video is hot en iedereen wil vandaag wel een originele bedrijfs-/rekruteringsfilm. En terecht: bewegende beelden werken. Maar een toffe, professioneel gemaakte video neemt wel een grote hap uit het budget. Wil je geen duizenden euro’s spenderen, dan moet je een en ander slim aanpakken. Waarom bijvoorbeeld geen video maken met je smartphone?

 

De kans is groot dat jouw smartphone een goeie camera heeft. Gebruik ‘m! Die camera is de ideale tool om snel en makkelijk knappe content – voor bijvoorbeeld je rekruteringscampagne –  te creëren. Je hebt eigenlijk alles in huis (in je broekzak) om zelf regisseur te gaan spelen en je bedrijf en je medewerkers op een authentieke manier voor te stellen.

Wij serveren zes tips om van je smartphonevideo een blockbuster te maken.

#1 💬 The Message

Vooraleer je op rec drukt moet je weten wat je wil vertellen. Probeer jouw boodschap bondig en duidelijk te houden. Onthoud dat je medewerkers geen acteurs zijn. Leg hen niet te veel woorden in de mond, maar laat hen de boodschap op hun eigen manier vertellen. Die aanpak werkt trouwens het best bij mensen met een beperkte videocarrière 😉 

#2 🌆 The location

Nu je weet wat verteld moet worden, kan je op zoek gaan naar een locatie. De video shooten kan gerust op het bedrijf zelf. Kies wel een mooie, aantrekkelijke ruimte met een niet te drukke achtergrond. Ga voor sfeervolle plek met diepte en vermijd kale muren. Die geven een kil gevoel.

#3 📸 Shoot in landscape

Met staande video is op zich niets mis, maar film bij voorkeur toch horizontaal met je smartphone. Dat zorgt voor een meer filmische look. Het heeft bovendien als grote voordeel dat je een video maakt (4:3 verhouding) die zonder aanpassingen kan gepubliceerd worden op alle sociale media. 

#4 ☀️ Hou rekening met licht!

Zelfs de beste camera’s houden niet van donkere ruimtes. Daarom is het belangrijk dat je de opname maakt op een plek met bij voorkeur veel natuurlijke lichtinval. Zorg ervoor dat het licht vooral op het onderwerp valt – het gezicht van de persoon in kwestie bijvoorbeeld – en probeer tegenlicht zoveel mogelijk te vermijden.

#5 👋 Keep it steady

Het is geen gemakkelijke opdracht, maar je camera stabiel houden is een must. Niemand – behalve als je van films als The Blair Witch Project houdt – kijkt graag naar schokkerige beelden. Je smartphone vasthouden met licht gebogen ellebogen zorgt voor een natuurlijke stabilisatie. Lukt dat niet? Het ultieme redmiddel is een statief.

#6 🎤 Audio, audio, audio!

De camera’s in onze smartphones zijn best goed, de microfoons zijn jammer genoeg vaak van een mindere kwaliteit. Daarom raden we aan extra aandacht te besteden aan het geluid. Mobiele microfoons zijn ronduit slecht in audio capteren die van ver komt. Probeer dus steeds dicht bij je onderwerp te staan en beperk het omgevingsgeluid (Pratende collega’s, machines,…).

Fantastic agency

De Human Anonymous gunt je een indiscrete kijk achter de computerschermen van onze storytellers en legt zijn oor te luisteren in onze digitale wandelgangen.

Lees meer van