Fantastic agency

11.05.2020 - employer branding

6 Soorten video voor je employer brand

We zijn allemaal wel al eens gecontacteerd door een video-expert met sterke cijfers en een strakke presentatie. Jullie vertellen dat video een must is voor je communicatie, is dus overbodig.  Wat in die presentaties te weinig aan bod komt zijn de verschillende soorten video die voor employer branding en rekrutering gebruikt kunnen worden. Tijd om daar verandering in te brengen, met deze lijst van 6 type video’s mét voorbeelden. 

1. Short video

Deze eerder (typo)grafische vorm van video werkt goed op social en kan ontwikkeld worden met een minimum aan (beeld)materiaal in een beperkte tijd. Ideaal voor die kleine campagnes/budgetten maar ook als ondersteuning van grotere campagnes. Bekijk meer Short video’s

 

2. Q&A video

Dit format is er eentje met een grotere authenticiteit. Kort door de bocht: dit is een verfilmde versie van de short video. De werknemers zijn de ster, zij beantwoorden korte vragen.

Mits een goede voorbereiding is dit social proof format zeer kostenefficiënt. Je kan een hele reeks draaien op één dag en hebt op het einde van de rit een soort videobank met tal van bouwstenen die je de mogelijk geven om snel nieuwe combinaties te maken.

 

 

3. Testimonials

Het woord testimonial is eigenlijk wat verbrand. Iedereen maakt deze video’s en ze lijken allemaal op elkaar. Alleen: dat hoeft niet zo te zijn. Je kan ook in dit format origineel uit de hoek komen. Een fijne twist of een eigen format doen wonderen.

Maak een eigen format:

 

Collega’s over een collega:

 

4. Explainer video

Explainer video’s die vertellen over hoe snel je bedrijf gegroeid is, ken je ongetwijfeld. Maar explainer video’s kan je nog voor veel meer inzetten. Interne communicatie, bijvoorbeeld. Tijd voor een lijstje:

  • Introductie employer brand campagne bij werknemers
  • Referral campagnes. Hoe kan jij als medewerker helpen in de zoektocht naar nieuwe collega’s en wat dit betekent voor het bedrijf?
  • De stappen van een iets complexer sollicitatieproces verduidelijken. (Wat moet je doen, hoe evalueren wij …)
  • De eerste werkdag aankondigen: welkom, algemene info, office tour, uitleg buddy programma …

Do’s & dont’s op nieuw intern platform:

5. Branding video

Dé grote klepper met production value, maar daardoor dus vaak een grotere investering. Desalniettemin is dit format zeker nuttig en creatief uitdagend om te maken. Vooral om jouw organisatie algemeen in de spotlight te plaatsen, is de branding video de ideale tool.

 

 

6. Stunt

Een eyecatcher, een video die verrast én waarover gesproken wordt. Ja de stunt zet je in als je iets een boost wil geven of op een onverwachte manier je doelgroep wil aanspreken. In onderstaand voorbeeld wilden we op een creatieve, grappige manier aan verpleeg- en zorgkundigen meegeven dat bij Armonea de bewoner elke dag centraal staat.

 

Graag nog wat meer uitleg over video?
Neem dan even contact op.

Fantastic agency

De Human Anonymous gunt je een indiscrete kijk achter de computerschermen van onze storytellers en legt zijn oor te luisteren in onze digitale wandelgangen.

Lees meer van